Vozač koji je izazvao udes u kom je poginuo Šaban Šaulić u pritvoru

Vozač “mazde” koji je, kako se sumnja, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, nalazi se u pritvoru.

Jedna od optužbi za koju se tereti jeste teško ubistvo u saobraćaju.

Prema saznanjima do kojih je “Blic” došao, sudija je u ponedjeljak popodne izdao nalog za hapšenje ovog 34-godišnjeg muškarca, te se on sada nalazi u pritvoru.

Njemački mediji su prenijeli da se tamošnje tužilaštvo obratilo stručnjaku kako bi se razjasnili detalji nesreće u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić.

Zanimljivo je i da “mazda” kojom je 34-godišnjak upravljao nije u njegovom vlasništvu, niti on ima prijavljeno mjesto boravka u Njemačkoj, prenio je “Vestfalen Blat”. Upravo bi angažovani stručnjaci trebalo da utvrde na koji način je došao u posjed automobila kojim se zakucao u zadnji dio “seata” u kom su bili Šaulić i Kerić.

Uz to, njemačka policija poziva i sve građane koji su posvjedočili ovoj tragičnoj nesreći da se obrate policiji kako bi pomogli istrazi koja će razriješiti sve detalje nesreće.

Podsjećanja radi, do stravičnog sudara je došlo u nedjelju ujutru na putu kod njemačkog Belfilda, kada se Šaulić sa prijateljima i muzičarem vraćao sa nastupa svojim “seatom”. U zadnji dio njihovog automobila zakucao se 34-godišnji vozač “mazde”, za kog je policija kasnije ustanovila da je pod dejstvom alkohola, a takođe i da nema vozačku dozvolu.

Od siline udarca automobili su skrenuli sa puta i zakucali se u bankinu. Šaban Šaulić je preminuo neposredno nakon što ga je tim hitne pomoći odvezao u bolnicu, Mirsad Kerić dan kasnije, dok je vozač “mazde” prošao samo sa lakšim povredama ramena.