Šaban Šaulić poginuo u saobraćajnoj nesreći

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić imao je tešku saobraćajnu nesreću u Njemačkoj nakon koje je i preminuo.

Ovu informaciju za Hayat.ba potvrdio je njegov dugogodišnji prijatelj Sabit Dervišević Saša.

Njemački portal "NW" prenio je da se oko šest sati ujutru dogodio udes na autoputu A2 u smijeru ka Dortmundu, u kojem su četiri osobe povrijeđene, tri teže, jedna lakše, i sve su prebačene u obližnju bolnicu.

U nesreći su učestvovala dva vozila, a na fotografijama na njemačkim portalima vidi se da su jednom uništeni prednji, a drugom zadnji dio. Povrijeđene su vatrogasci morali da vade iz vozila, zbog čega je obustavljen saobraćaj na nekoliko sati.

Isti portal piše da je nesreću izazvao pijani vozač bez dozvole, koji je svojom "mazdom" udario u "seat ibicu" u kojoj su se nalazila trojica muškaraca.

Video sa mjesta nesreće možete pogledati na ovdje.

Kratka biografija

Šaban je rođen 1951. godine u Šapcu. U toku bogate karijere od publike i od medija dobio je nadimak 'kralj narodne muzike'.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine sve svoje hitove pisao je lično.

Godine 1985. napisao je pesmu "Gordana" koju je posvetio svojoj ženi. Pesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih narodnih pjesama. Osim ovih pjesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena" i dr.

Tagovi: