Oteta imovina glumici Ružici Sokić u centru Banjaluke

Sokićeva je za „SB“ tvrdila da su joj Čičić i Dodik oduzeli 1.600 kvadrata zemlje u centru Banjaluke. 

Slavna beogradska glumica Ružica Sokić nekoliko godina pred smrt, daleko od očiju javnosti, vodila je pravnu bitku za svoju djedovinu u centru Banjaluke. Oko 1.600 kvadratnih metara u njenom vlasništvu, u centru grada, uzurpirao je Dodikov biznismen Milenko Čičić, vlasnik Kaldera company, koji je u četvrtak pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH, prenosi BN TV.

 

Čičić je na zemljištu Ružice Sokić, koje je ona naslijedila od majke, napravio veleljepnu višespratnicu. U međuvremenu je sve stanove prodao, a novi vlasnici ne mogu da uknjiže vlasništvo jer se zemljište vodi na ime Ružice Sokić.

Kada je Sokićeva od Čićića, zvanog Mića Kaldera, zatražila nadoknadu za djedovinu, uputio joj je najbrutalnije prijetnje. Tim povodom Ružica je pisala i Miloradu Dodiku, i to nekoliko puta, međutim nikada od aktuelnog predsjednika RS, niti njegovih saradnika nije dobila odgovor. Ružica Sokić je u aprilu 2013. godine novinarki SB govorila o torturi kroz koju je prolazila zbog Čičića.
- Taj vlasnik Kaldere je jedan lopov koji mi je zajedno sa ovim glavnim u RS oteo 1.600 kvadrata zemlje i nikada mi ništa za to nisu dali. Mnogo sam se zbog toga sekirala, obolela sam i zamalo nisam umrla. Ja sam po majci i po tradiciji Banjalučanka. Spor se vodi u Banjaluci u nekoliko instanci, pa i krivično. Nisam htela da se sukobljavam s njim nego sam na civilizovan način pokušala stvar da rešim preko suda. Međutim, nisam ni slutila šta će me snaći. Vrednost zemljišta je velika, jer se nalazi u dve ulice. Oni su na njemu napravili palatu na pet spratova u centru Banjaluke. Brutalno su mi pretili.
Kaldera me je zvao telefonom i rekao da će platiti nekoj agenciji da me strpaju u gepek i iz Beograda tako dovezu u Laktaše. Jel’ znate šta to znači? Pa to ništa drugo ne može značiti nego da će me ubiti. Umorna sam od svega. Moj deda prota Jovan Samardžić tu zemlju je ostavio mojoj mami Vukosavi i njenoj sestri bliznakinji Vidosavi, mojoj tetki. Oni su svi iz Banjaluke. Oni su mi oduzeli dedovinu, zemlju koju mi ja majka ostavila u nasleđe. Sram da ih bude! Normalnom čoveku je prosto neverovatno da neki lokalni banjalučki kabadahija može tako da se ponaša - govorila je ogorčeno za SB Ružica Sokić.

Ona je sumnjala da se sudski proces namjerno razvlačio zbog njenih godina. Kako se Sokićeva približava osamdesetoj, oni koje tuži računali su da će uskoro umrijeti i da će se stvar na tome završiti.
- Mogu da pišem roman šta sam sve doživela. Dodiku sam dva puta pisala, ali on nije reagovao. Očekivala sam bar malo morala i ljudskosti, i neko simbolično obeštećenje. Ojađena sam. Zbog toga i izbegavam da dolazim u Banjuluku. Svesni su koliko godina imam i da nemam svoje dece, pa čekaju da umrem i da sve to razgrabe. Ja ne tražim bogznašta, bar neko ljudsko obeštećenje. Ja sam nameravala taj novac dok sam živa da ostavim deci bez roditelja. Ne čudi me što se tako ponašaju prema meni, vremena su takva i mislim da će na kraju biti po onoj narodnoj - pojeo vuk magarca - govorila je proslavljena glumica Ružica Sokić.
Glumica Sokić preminula je u decembru 2013. godine u 79. godini života. Mjesec dana prije smrti kontaktirala je novinare „Slobodne Bosne“ i tvrdila da joj Milenko Čičić preko svojih ljudi u Beogradu i dalje brutalno prijeti, prenosi BN TV.