Dom "Rada Vranješević" obilježio dan Doma i krsnu slavu Sveti Nikola

Zanimljivom dječjom priredbom štićenici Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u petak su pred mnogim uzvanicima i prijateljima ove ustanove na prigodan način obilježili dan Doma i krsnu slavu Sveti Nikola.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice najbližim saradnicima ove  ustanove, dok su štićenici Doma studenti Neven Mišković i Vladimir Podgorac i srednjoškolac Tomislav Vukomanović prigodnim poklonima nagrađeni za postignuti uspjeh i zalaganje na fakultetu i u školi.

Jedan od dobitnika priznanja, Vladimir Podgorac (19), kazao je da već 10 godina boravi u ovoj ustanovi.

- Ova nagrada mi znači mnogo jer vidim da postoje ljudi koji vjeruju u mene i prate moj uspjeh koji ostvarujem kao student - rekao je Vladimir.

Ljiljana Uletilović, psiholog u Domu, kazala je da ovdje trenutno  boravi 78 djece i mladih, smještenih u  osam  vaspitnih grupa

- Najmlađi štićenik u Domu trenutno je beba od pet  mjeseci, dok je najstariji strudent od 23 godine. Posebno smo ponosni na naše studente, koji redovno pohađaju predškolsko vaspitanje, ekonomiju, informatiku i veb-dizajn, bezbjednost i kriminalistiku - rekla je Uletilovićeva.

Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević", u petak je  dodijelio zahvalnice  donatorima i prijateljima koji tokom godine pomažu rad ove ustanove.

- Oni su nam tokom ove godine pomagali da obezbijedimo sve potrebne uslove kako bi  djeca imala normalniji i srećniji život - istakao je Kajkut.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, kazao je da je cilj grada da obezbijedi što bolje uslove za djecu koja borave u ovoj ustanovi.

Dom "Rada Vranješević", koji je dobio ime po heroini iz Drugog svjetskog rata, osnovan je davne 1947. godine, a i tada i dugi niz godina okupljao je ratnu siročad, dok se u mjesnoj zajednici Kočićev vijenac, u Ulici Filipa Macure 25, nalazi od 1974. godine.

Tagovi: