Igor Radojičić: Novogodišnji koncerti ne moraju biti na Trgu Krajine

Pored Trga Krajine Grad razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte.

– Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana. Želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada, a vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Radojičić  je danas u Beogradu predstavio program proslave predstojećih novogodišnjih praznika u Banjaluci i tom prilikom je naglasio da će  kruna slavlja biti trodnevni koncerti na kojem će nastupiti: Haris Džinović, Željko Samardžić, Nikola Rokvić i Željko Joksimović.

– Već treću godinu zaredom, organizujemo novogodišnje koncerte, u namjeri da postanemo regionalni centar kulture i turizma za vrijeme praznika. Smatramo da imamo najbolji program u regionu, uz četiri regionalno poznata izvođača koji će zabavljati Banjalučane i naše goste iz cijelog regiona – rekao je Radojičić.

On je dodao da turistička statistika ukazuje da najveći broj turista u Banjaluku dolazi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske i da se zbog toga banjalučki program snažno promoviše u zemljama regiona, uključujući ovakve promocije ali i druge vrste oglašavanja.

Predjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kazao je da Banjaluka i Beograd zajednički pokušavaju da od oba grada naprave što primamljivija turistička odredišta.

– Naša namjera je da Banjaluka i Beograd imaju zajednički turistički nastup na trećim tržištima kako bi privukli što veći broj turista iz regiona, ali i drugih evropskih zemalja – rekao je Nikodijević i pozvao Beograđane da novogodišnje praznike provedu u Banjaluci, ukoliko neće ostajati u svom gradu.

Haris Džinović, koji će trodnevne koncerte otvoriti svoj nastupom 30. decembra, izrazio je nadu da će predstojeći koncert biti barem podjednako uspješan kao, njegovi raniji izuzeteno posjećeni nastupi u našem gradu.

– Moj repertoar će biti tradicionalan, uz poneko muzičko iznenađenje za sve naše posjetioce. Nadam se da će nastup biti jednako dobar kao i ranije. Banjalučani znaju jako dobro da se vesele i nadam se da će štimung biti na nivou – naveo je Džinović.

Željko Samardžić, koji će Banjalučane i goste uvesti u novu, 2019. godinu, rekao je da se raduje predstojećem nastupu u Banjaluci, pogotovo to ga za naš grad vežu izuzetno prijatne uspomene.

– Banjaluka je za mene po mogo čemu posebna i draga, pogotovo što sam u ovom gradu imao svoj prvi nastup i to davne 1973. godine, kad sam na tadašnjem festivalu “Prvi aplauz” otpjevao jednu divnu pjesmu “Moja je Marija malo drugačija”…Između mene i Banjaluke postoji jedna posebna veza, a mogu da obećam da će biti mnogo energije i siguran sam da ćemo uživati zajedno sa mojim predivnim kolegom Nikolom Rokvićem – rekao je Samardžić.