U ponedjeljak o izboru nove Vlade

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada Srpske biće održana u ponedjeljak, 17. decembra, zaključio je danas skupštinski Kolegijum.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović naveo je da će na posebnoj sjednici, čiji je početak zakazan u 12.00 časova, biti razmatran program kandidata za predsjednika Vlade sa prijedlogom članova Vlade.

- Stekli su se uslovi da možemo održati drugu posebnu sjednicu na zahtjev mandatara koji je ispunio zakonske uslove i spreman je da izloži program rada i predloži kabinet - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Kolegijuma.

On je dodao da će sjednica Kolegijuma na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja treće posebne sjednice biti održana u ponedjeljak od 11.00 časova.

- Riječ je o sjednici na kojoj bi trebalo da bude razmatran budžet i ostali akti koji prate usvajanje budžeta - rekao je Čubrilović. Komentarišući izjavu šefa Kluba SDS-a Miladina Stanića da im nije dostavljen program rada mandatara,

Čubrilović je rekao da će skupštinski materijali biti dostavljani u skladu sa dosadašnjom praksom.

Stanić je rekao da je ovaj klub tražio da im bude dostavljen program rada mandatara, ali da im je odgovoreno da to nije praksa.

On smatra da bi taj materijal trebalo da bude podijeljen poslanicima prije sjednice Narodne skupštine.

Stanić je rekao da Klub SDS-a traži i da javnosti bude dostavljen ugovor o izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor za koji tvrde da je štetan po Srpsku.

Tagovi: