Novi detalji istrage o brutalnom ubistvu Bojana Milovanovića u Banjaluci

Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice ležao je na asfaltu onesviješten, jer ga je napadač udario dizalicom u glavu. Potom mu je ubica zario šrafciger u vrat i glavu. Ubrzo zatim Bojan je podlegao.

Pokazuju to najnoviji rezultati istrage, nakon što je Dubičanin u četvrtak oko 3.15 brutalno ubijen u centru Banjaluke, poslije čega su uhapšeni Goran Bilčar (27) iz Trna, opština Laktaši, i njegov vršnjak, Banjalučanin Marko Mihajlović.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka policija je u petak dostavila izvještaj protiv Bilčara, koji je osumnjičen za ubistvo, i Mihajlovića, kojeg terete za učestvovanje u tuči.

Dosadašnja istraga pokazuje da je Milovanović prvo pretučen, a kada je pao, Bilčar je, kako ga terete, klekao na njega i dokrajčio ga šrafcigerom.

- Obračun, koji je okončan smrću Milovanovića, počeo je kada su se dvije grupe mladića srele ispred pekare u Ulici Nikole Pašića. U jednoj grupi bilo je pet mladih Dubičana, uključujući Bojana, a u drugoj su bila trojica lokalnih momaka, odnosno Bilčar, Mihajlović i još jedan momak, koji je prije tuče otišao kući, - ističe naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, grupe su se sporječkale kada je jedan od lokalnih mladića dobacio Dubičanima zbog pjesme.

- Baš kao što je to objavljeno u medijima, Dubičani su pjevali, a on ih je upitao da li su muzičari. Nedugo zatim došlo je do svađe, - pojašnjava naš izvor.

Dubičani su onda otišli, ali se situacija nije smirila.

- Iako se isprva vjerovalo da je do novog obračuna došlo nakon sačekuše, najvjerovatnije su se zapravo Dubičani, koji su otišli FIAT-om, ne poznajući taj dio grada, ponovo pojavili u ulici u kojoj je došlo do svađe, a onda su ih ugledali Bilčar i Mihajlović. Mladići iz Trna i Banjaluke potom su BMW-om sustigli FIAT, a nakon toga su mu popriječili put kod parka Kupusište, - pojašnjava sagovornik upućen u istragu.

Kako dodaje, došlo je do tuče na ulici, u kojoj je najgore prošao Milovanović.

- Bilčar je, kako pokazuje istraga, iz prtljažnika izvadio dizalicu te ga pogodio u glavu. Milovanović je pao, a Bilčar mu je nakon toga zario šrafciger u glavu i vrat,  - kaže izvor Nezavisnih.

Osumnjičeni Bilčar i Mihajlović u petak su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gdje će ih ispitati postupajući tužilac.

- Nakon ispitivanja osumnjičenih lica, a u nastavku istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje pritvora,  rekli su iz Tužilaštva.

Milovanović će biti sahranjen u ovu subotu.

Tagovi: