Kamerko pozvao Banjalučane da uhvate film zajedno (FOTO)

Još dva dana ostala su do početka međunarodnog Filmskog festivala “Uhvati film – Banjaluka”, a tada će naš grad biti centar zbivanja na temu “Kultura i osobe sa ivaliditetom”.

Otvaranje je zakazano za petak, 12. oktobar, u 18 časova, u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić", a pozivnice Banjalučanima danas je dijelio Kamerko, maskota filmskog festivala.

Poziv da posjete festival važi i za one koji nisu imali priliku da sretnu Kamerka i ulaz je besplatan.

Pored projekcije domaćih i inostranih filmova, koji su osvajali nagrade i na međunarodnim filmskim festivalima, posjetioce očekuje zanimljiv prateći program: izložba fotografija „Kultura i osobe sa invaliditetom“, te debata na istoimenu temu, koju će moderirati književnica Tanja Stupar Trifunović.

U 19 časova biće prikazan dokumentarni film „Lica Lafore“ autora Denisa Bojića.

Manifestacija ima cilj da mijenja perspektivu prema osobama sa invaliditetom i u Banjaluci se održava od 2011. godine.

„Uhvati film - Banjaluka" je dio regionalnog "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film" festivala koji se održava u Novom Sadu, te u Rijeci i Kotoru.

Ovogodišnji "Uhvati film - Banjaluka" Festival podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Grad Banja Luka, a generalni medijski pokrovitelj Festivala su portali mojabanjaluka.info i mojasrpska.info.

Ž. J.