MUP i EUFOR: Na protestu bilo 7-8 hiljada ljudi

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pobrinuli su se da jučerašnja okupljanja građana u Banjaluci prođu bez većih incidenata, saopšteno je iz MUP RS. Zabilježen jedan incident.

- Zabilježen je samo jedan incident za vrijeme održavanja neprijavljenog skupa na Trgu Krajine. Naime, dio lica sa skupa je blokirao odvijanje saobraćaja u pojedinim ulicama. Daljim radom, policijski službenici će identifikovati lica i prema njima preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom - stoji u saopštenju. 

U saopštenju piše da se na ovom skupu prema procjenama MUP-a i EUFOR-a, koje su urađene na osnovu fotografije bespilotne letjelice, okupilo od sedam do osam hiljada građana.

- Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima koji su se ponašali mirno i dostojanstveno, te poštujući pravila ponašanja. Takođe, zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali za vrijeme kontrola i drugih mjera i radnji koje su policijski službenici preduzeli u cilju održavanja stanja bezbjednosti - kažu u MUP RS.

Na obezbjeđenju skupova angažovano je oko 1.200 policijskih službenia, koji su, kako se navodi, svoje poslove odradili krajnje profesionalno, piše Mondo.

Policijski službenici Ministarstva će biti angažovani u obezbjeđivanju izbornog procesa u cijeloj Republici Srpskoj, te MUP apeluje na građane da na miran i demokratski način ostvare svoje biračko pravo.

Tagovi: