Mladići iz Kraljeva zajedno vozili kamion, poginuli u stravičnom sudaru

Mladen Petrović (32) i Aleksandar Savkovski (31) iz Kraljeva poginuli su u srijedu u američkoj državi Ililnois u blizini Hadsona u sudaru kamiona.

Do udesa je došlo kada je vozač jednog od kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom. U jednom od njih nalazili su se i prijatelji iz Kraljeva koji su posljednje dvije godine zajedno krstarili američkim drumovima, piše Blic.

Očevici ovog stravičnog udesa kažu da se sve odigralo jako brzo, a od siline udarca došlo je do eksplozije i požara.

– Odjednom se začula stravična eksplozija, najveća koju sam ikada vidio u životu. Ne mogu da vjerujem da nijedan od kamiona nije cisterna, jer je baš snažno odjeknulo. Bio sam na pet metara od mjesta nesreće i vrućina je bila neizdrživa. Strašno mi je i da pomislim da su se u djeliću sekunde ugasila tri života – rekao je jedan od očevidaca ove nesreće koji je zaustavio auto i pokušao da pomogne, ali je vatra već bila zahvatila kamione.

Prijatelji iz Amerike, i kolege su u potpunom šoku. Ali, bili su veoma pribrani i brzi, pa su postavili tekst na jednom od poznatih sajtova u SAD na kojem se prikupljaju novčana sredstva, jer je potrebno 100.000 dolara da bi njihova tijela mogla da se prebace i sahrane u Srbiji.

– Aleksandar Sakovski i Mladen Petrović su u svojim najboljim godinama došli u Ameriku u potrazi za boljim životom, kako bi pomogli svojim porodicama i sebi. Krenuvši bez ičega, radili su vrijedno i naporno razne poslove i kao tim ušli u kamion. Njihov put ka sreći je tragično okončan u strašnoj nesreći u srijedu, ostavljajući iza sebe sjećanje na uvijek nasmijana i vedra lica svima nam dragih Kruša i Coe. Ovim putem vam se obraćamo sa molbom da nam se pridružite u prikupljanju pomoći za porodice tragično nastradalih kako bi smo im pomogli u ovim teškim trenucima – napisao je Miloš Gubić iz Čikaga.

Tagovi: