Borac pobjedom prati Slogu

Borac je slavio u derbiju 6. kola Prve lige Republike Srpske i održao korak za liderom Slogom. Banjalučani su savladali Slaviju 3:0.

Borac je poveo praktično iz prvog napada. Odbrana Slavije je bila loše postavljena kod prekida, lopta je došla do Demira Jakupovića koji je glavom šalje u mrežu. Gosti su odmah uzvratili. Arbinja nije uspio da savlada Marka Savatovića.

Povratnik u tim Saša Kajkut je u devetoj minuti mogao da se upiše u strijelce. Napadač Borca je odlično reagovao nakon centaršuta, dobro zahvatio loptu no Nedžibović je uspio da je izbaci u korner. Domaći tim je još bolju priliku imao u 21.minuti. Kajkut je uposlio Jakupovića, koji pogađa Bojana Regoju.

Slavija je promašaje mogla da kazni samo dva minuta kasnije. Iskusni Šćepanović je odlično ubacio u kazneni prostor a njegovi saigrači su se zbunili i nisu dobro reagovali. Do kraja prvog dijela tempo je malo pao.

Na početku drugog dijela velika šansa za Slaviju. Grešku Vladana Danilovića, iskoristio je Nemanja Pušara koji je izašao sam pred golmana Borca i šutirao, no Savatović je odbranio. I onda je uslijedila kazna, prenosi Srpska.info.

Aleksandar Pušara je oborio Miloša Žeravicu i sudija Zoran Grbić je pokazao na penal i igraču Slavije dao crveni karton. Siguran izvođač je bio Saša Kajkut. Nakon 2:0, gosti su se povukli a opasno je zaprijetio iskusni Kokot, koji je pokušao da lobuje Savatovića. Na kraju se u strijelce još upisao Nikola Mojović za konačnih 3:0.

Rezultati 6. kolo: Borac-Slavija 3:0, Sutjeska-Sloga 1:2, Željezničar ST-Drina 4:1, Kozara-Sloboda 2:0, Tekstilac-Modriča 1:1, Podrinje-Rudar Prijedor 0:2.

Plasman: Sloga 16, Borac 13, Slavija 12,  Kozara 10, Željezničar 8, Sutjeska 7, Sloboda 7, Tekstilac 6, Rudar Prijedor 5, Podrinje 5, Modriča 5, Drina 2.

Parovi 7. kola: Modriča Alfa-Podrinje, Sloboda-Borac, Drina-Sutjeska, Rudar Prijedor-Željezničar ST, Slavija – Tekstilac, Sloga –Kozara.

Tagovi: