Natpisi “Ko je ubio Davida Dragičevića?” na poslaničkim stolicama u Narodnoj skupštini RS

Natpisi „ Ko je ubio Davida Dragičevića“ postavljeni su na nekoliko poslaničkih stolica u Narodnoj skupštini RS, koja danas razmatra Izvještaj o radu Komisije za Srebrenice.

Natpise je postavio Adam Šukalo, piše Srpskainfo.

Porodica pokojnog Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke i grupa građana „Pravda za Davida“ sumnjaju da je David ubijen i mjesecima, mirnim okupljanjem, traže da se konačno rasvijetle okolnosti njegovog stradanja.

Iz ove grupe su ranije naveli da se forsiranjem određenih političkih pitanja u RS skreće pažnja sa riješavanja slučaja stradanja ovog mladića.

View image on Twitter

Davor Dragičević, otac, tvrdi da je njegov sin ubijen, te optužuje policiju RS i tužilaštvo da to prikrivaju. Vrh policije RS je protiv Dragičevića podnio tužbe za klevetu, a on je tužilaštvu dostavio više od hiljadu prijava u kojima se navodi da je David Dragičević, koji je nestao 18. marta, a pronađen 24. marta, ubijen.

U cilju rješavanja ovog slučaja bio je formiran i Anketni odbor Narodne skupštine RS koji je konstatovao da postoji osnov sumnje na ubistvo Davida Dragičevića, ali Narodna Skupština RS nije usvojila zaključke ovog odbora.

U tom dokumentu su detalji odgovora na više od 800 postavljenih pitanja predstavnicima banjalučkog Okružnog tužilaštva i policije.

Anketni odbor je uzeo izjave od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Dalibora Vreće i glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimira Lepira.

Sjednicama je predsjedavao predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su bili zamjenik predsjednika Drago Kalabić, kao i članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić. U ime grupe “Pravda za Davida” prisutni su bili Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.