Pozitivne snage Srpske nastavljaju sa kampanjom "Selu u pohode"

Pozitivne snage Srpske nastavljaju kampanju "Selu u pohode". U Osnovnoj školi "Vojislav Ilić" u Krupi na Vrbasu izvedena je predstava "Tajna velikog nosa". To je jedna od aktivnosti kojima pokušavaju da obnove kulturni i društveni život u selima Srpske, u čemu im pomažu poznata glumača imena.

"Mislim da ćemo obići 30, 40, a možda i 50 malih mjesta, sela, gdje nije uslovno, gdje nemaju mogućnost da gledaju pozorište, mi ćemo pozorište dovesti kod njih", istakao je Nenad Okanović, glumac.

"Sa velikim zadovoljstvom najavljujem da ćemo nastaviti sa ovim aktivnostima i potrudićemo se da do kraja godine u svaku opštinu dođemo u barem dva sela, jer zaista kultura mora da dođe do svih krajeva Republike Srpske. Ne samo do gradova i opština nego i do ruralnih sredina", istakao je Vojislav Savić, Pozitivne snage Srpske.

Ovakvim projektima želimo da pokažemo ljudima iz ruralnih sredina da nisu zaboravljeni, poručuju iz Pokreta. Zbog nesvakidašnje posjete posebno su srećni bili najmlađi Krupljani, prenosi ATV.

"Djeca nemaju priliku da odu u grad. Neka djeca nikad nisu otišla u pozorište. Možda im je ovo baš danas bila prva pozorišna predstava u životu i mislim da ste ih učinili jako srećnim", istakla je Ivana Trivilović, učenica OŠ "Vojislav Ilić".

"Prepuna sam utisaka lično ja, vidim i moji učenici, moje kolege nastavnici takođe...Ovdje je bilo i mještana roditelja. Veliko hvala za ovo danas što ste nam priuštili. Prekrasno iskustvo, prekrasno druženje. Ideja da se prepozna važnost kulture u manjim mjestima je neprocjenjiva", istakla je Rajka Čajić, direktor OŠ "Vojislav Ilić".

Pozitivne snage Srpske će i u narednom periodu posvetiti značajniju pažnju razvoju sela i oživljavanju tradicije.