Braća uhapšena zbog ubistva Bojana Koprene iz Banjaluke

Dva lica uhapšena su zbog sumnje da su ubila Bojana Koprenu (26) iz okoline Banjaluke, potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS su danas u Banjaluci uhapsili B.D. (58) i B.D. (53), zbog sumnje da su 7. jula 2014. godine u mjestu Bukvalek ubili Koprenu. Bojan Koprena se od tada vodi kao nestalo lice.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su uhapšena braća Boško i Bogdan Diljević.

Milenko Koprena, otac Bojana Koprene, rekao je za "Nezavisne" da ne zna ništa o ovim aktivnostima policije.

"Želim da se ovaj slučaj razjasni do kraja. Poznajem tu dvojicu muškaraca, ali ne mogu tvrditi da su oni krivi", kazao je Milenko Koprena.

Bojan Koprena je nestao 7. jula 2014. godine. Posljednji put je viđen oko 21 čas u ugostiteljskom objektu "Krčma kod Roze" u mjestu Kola, kod Banjaluke, kada je napustio ovaj objekat i vozilom opel vektra, boje trula višnja, otišao u nepoznatom pravcu. Od tada ga niko nije vidio. 

Dva dana kasnije, tačnije 9. jula, kada je policiji prijavljen njegov nestanak, u zaseoku Udovčići pronađeno je zapaljeno njegovo vozilo. Nekoliko osoba tada je bilo na poligrafisanju, policija je u pratnji pasa tragača nekoliko dana pretraživala Manjaču, ali bezuspješno.

Pojavila se tada i dojava da je mladić viđen u jednom marketu, ali je pregledom video nadzora utvrđeno da se radilo o lažnoj informaciji.