Tokom dana sunčano, popodne mjestimično pljuskovi i grmljavina

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno i veoma toplo vrijeme, a popodne su mjestimično mogući pljuskovi i grmljavina.

Jutros je promjenljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana sunčano, a popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavinom, prvo u planinama od juga do jugozapada i zapada, zatim u centralnom pojasu i prema večeri na sjeveru.

Na istoku i sjeveroistoku biće suvo vrijeme, a pljuskovi su mogući tek kasnije uveče.

Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu, istoku i sjeveroistoku do 35 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren, a u Hercegovini poslijepodne očekuje se umjerena bura, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmerena u 8.00 časova: Bjelašnica 13, Sokolac 15, Gacko 16, Han Pijesak, Čemerno, Rudo, Kalinovik, Nevesinje 17, Foča, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno 18, Ribnik, Mrkonjić Grad, Grude, Sarajevo, Višegrad, Zenica 19, Šipovo, Srbac, Banjaluka, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 20, Novi Grad, Bihać, Gradačac 21, Brčko, Bileća 22, Bijeljina 23, Trebinje 25, Mostar, Neum 26 stepeni Celzijusovih.