Dvije prijateljice otvorile autopraonicu, ne žele da napuste BiH

U šali kažu da su za nekoliko maraka i skuplje od ostalih autopraonica, ali da ono što ženska ruka opere, sigurno vrijedi više, a uz to koriste i posebna sredstva za pranje, što mušterije primijete

Melisa Bećirović i Kanita Burkić mlade su Zavidovićanke koje su nakon završene škole odlučile ući u privatni biznis i, kako kažu, raditi za sebe. Prije nekoliko mjeseci otvorile su autopraonicu u kojoj svakodnevno obje rade. Iz BiH za sada ne žele ići i sigurne su da se i ovdje može živjeti od svog rada.

U Zavidovićima su već na glasu po najboljoj usluzi pranja automobila i kažu da imaju posla preko glave, prenosi Avaz.

– S obzirom na to da smo prijateljice, a ja sam i majka, razmišljale smo šta raditi i kako ostvariti prihod, a da pri tome ne trebaju velika ulaganja. Slušajući uglavnom negativna iskustva o radnim mjestima u privatnom sektoru, odlučile smo raditi za sebe, pa koliko god zaradimo. Posao je na moje ime, plaćamo kiriju za prostor i doprinose, a zaradimo solidnu platu – kaže Kanita Burkić.

Imaju ideje

U šali kažu da su za nekoliko maraka i skuplje od ostalih autopraonica, ali da ono što ženska ruka opere, sigurno vrijedi više, a uz to koriste i posebna sredstva za pranje, što mušterije primijete. Dokaz kvaliteta usluge su sugrađani koji kod ovih djevojka redovno dovoze svoje limene ljubimce.

Dok traje sezona, Melisa i Kanita rade punom parom, bez radnog vremena. Za kasnije, kažu, razmisliće. Možda pokrenu i nešto drugo, ideja im ne nedostaje, a želja da ostanu u svom gradu postoji.

Tagovi: