Trubači ostali bez predsjedničkog bakšiša

Na zavšenom 6. Saboru SNSD, najvećem skupu ove stranke u njenoj istoriji, okupilo se skoro 2.000 delegata, gostiju, osoblja… Od tolikog svijeta vjerovatno su samo trubači iz Vranja otišli iz Laktaša – neobavljena posla i praznih džepova.

Naime, simpatična petorka iz “Jelen benda” je satima vrebala “predsjednika gospodina Dodika”, da ga pozdrave muzikom, očekujući da će i “bakšiš biti predsjednički”. Ipak, nisu uspjeli u svom naumu, a nije im pomogla ni akdreditacija za goste Sabora.

Prvo su čekali Milorada Dodika ispred Sportske dvorane u Laktašima, da mu, kako je rekao vođa trubača Saša Krstić, “zasviraju Marš na Drinu za dobrodošlicu”, ali ih je policija ljubazno zamolila da instrumente odlože u kombi, a organizatori su objasnili da “nema svirke dok se ne završi oficijelni dio Sabora”, piše Srpskainfo.

Kad je oficijelni dio završio Saša i društvo su zauzeli poziciju na izlazu iz dvorane, čak su i zasvirali dok su izlazili delegati, ali kad je trebalo da se pojavi Milorad Dodik, opet su ljubazno zamoljeni da “napuste prostor”.

Nismo uspjeli saznati da li ih je zakitio neko od Dodikovih saradnika, jer su razočarani trubači spakovali instrumente i – nestali iz Laktaša.

Ima tako dana, kad ne ide kako treba….

Tagovi: