Recept dana: Posna pita sa pečurkama

Ovog puta naš izbor će biti mnogima omiljena pita sa pečurkama, ali spremljena na poseban način, čiji ukus će vas sigurno oduševiti. Naravno, kao i uvijek odabrali smo recept koji je jednostavan i brzo se sprema.

U nastavku vas čekaju uputstva kako da napravite posnu pitu sa pečurkama. 

Sastojci: 

1 pakovanje kora za pitu

2 praziluka

450 g šampinjona

i šolja pirinča

ulje

so, biber

Priprema:

Skuvajte rižu na laganoj vatri, ali pazite da se ne raskuva da ne povuče previše vode, kako bi zrna ostala cijela. Potom je isperite hladnom vodom, procijedite i ostavite sa strane.

Sitno isjeckajte praziluk i stavite ga da se dinsta na umjerenoj temperaturi na ulju koje ste prethodno zagrijali. Za to vrijeme sitno isjeckajte pečurke, koje ste prethodno oprali na kratko vodom, kako i one ne bi povukle dodatnu tečnost, pa ih dodajte praziluku i sve zajedno dinstajte 10 do 15 minuta. Dodajte so, biber i začine po želji.

Sklonite sa vatre, pa pomiješajte sa pirinčem, i sve dobro sjedinite uz blago miješanje. Probajte da li je potrebno da dodate još soli, ili nekog drugog začina.

Podmažite pleh, ili stavite papir za pečenje, pa krenite sa filovanjem kora. Možete po dvije kore da slažete u jednu pitu, s tim da ćete prvo svaku poprskati mješavinom od vode i ulja, pa preko gornje stavite fil, i onda umotajte pitu.

Procijenite u odnosu na broj kora koji imate kako ćete raspoređivati fil. 

Kada ste potrošili kore i fil, stavite pleh u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni, pa pecite oko pola sata, dok pite lijepo ne porumene.

Tagovi: