Rolex četvrtu godinu najuglednija kompanija na svijetu

Švajcarski proizvođač satova Rolex četvrtu godinu zaredom proglašen je za najugledniju svjetsku kompaniju, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

To priznanje dodjeljuje se od 1997. godine, a listu od 100 najuglednijih kompanija sastavlja Reputation Institute iz Bostona, vodeći pružalac usluga za mjerenje i upravljanje reputacijom.

I ove je godine Rolex je iza sebe ostavio dobro poznate kompanije kao što su LEGO, The Walt Disney, Adidas, Microsoft, Sony, Canon, Michelin, Netflix i Bosch.

Kako bi došli do ovih rezultata, istraživači Reputation Institute iz Bostona ispitali su više od 230.000 pojedinaca u 15 zemalja svijeta. Kompanije koje se razmatraju za ulazak na listu obično imaju prihod veći od 50 milijardi dolara godišnje, prisutnost u svim ispitanim zemljama i poznavanje brenda kod bar 40 odsto opšte populacije.

U istoriji dugoj više od 100 godina kompanija Rolex je neprekidno radila na trajnjim poboljšanjima, kao i na ulaganjima u inovacije na svim nivoima.

Upravo je predanost težnji za izvrsnosti i želja za doprinosom društvu uvrstila Rolex na sam vrh najuglednijih svjetskih kompanija.

Tagovi: