Žestoka kazna UEFA-e: Borac izbačen iz evropskih takmičenja

UEFA, krovna kuća evropskog fudbala, kaznila je banjalučki Borac zbog neplaćanja dospjelih finansijskih obaveza iz prethodne sezone, saopšteno je na zvaničnoj stranici UEFA-e.

UEFA je sankcionisala 11 klubova, a to su, pored Borca, Aris (Grčka), Astana (Kazahstan), Cluj (Rumunija), Floriana (Malta), Konyaspor (Turska), Kyzyl-Zhar Petropavlosk (Kazahstan), Olimpija (Slovenija), Osijek (Hrvatska), Rijeka (Hrvatska), te Valmiera (Latvija).

Iz UEFA navode da je procedura pokrenuta zbog kašnjenja od više od 90 dana u isplati, te je navedenim klubovima izrečeno isključenje od učestvovanja u UEFA evropskim takmičenjima za koje bi se inače kvalifikovali u naredne tri sezone, odnosno sezone 2024/25, 2025/26 i 2026/27.

Pored toga, Borac će morati da plati 10.000 evra kazne, što će narasti do dodatnih 10.000 evra ukoliko do 31. marta 2023. godine ne pokažu dokaze da su izmirili svoje obaveze.

Iz banjolučkog kluba su saopštili da nisu izbačeni nego da su samo novčano kažnjeni.

- FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23 - saopštili su iz ovog kluba.

nezavisne.com

Tagovi: