Završen Banjaluka Gran pri u biciklizmu, Tanovićeva i Filip najbrži

Francuz Antoan Filip i reprezentativka BiH Lejla Tanović ukupni su pobjednici desetog izdanja Gran prija Banjaluke u brdskom biciklizmu, a koliko su bili dominantni govori podatak da su pobijedili na sve četiri etape.

Pozicije u generalnom plasmanu mogle su da se naslute poslije treće etape i maratona na Banj brdu, ali su se favoriti potrudili da opravdaju žute majice i u posljednjoj etapi na Kastelu. Ono što je takođe važno, sve je proteklo u najboljem redu sa aspekta sigurnosti i organizacije.

"Zadovoljni smo kako je sve prošlo s obzirom na okolnosti u kakvim smo organizovali jubilarno izdanje koje je po prvi put održano u visoko kvalitetnoj kategoriji S1", rekao je direktor trke Nikola Soković.

Posljednjoj etapi prisustvovala je i ministarka porodice omladine i sporta Sonja Davidović koja je  izjavila da biciklizam treba afirmisati jer je sve populariji u RS.

Ona je obećala da će resorno ministarstvo na tom planu dati svoj doprinos i dodala da je Gran pri Banjaluka lijepo i dobro organizovan sportski događaj.

"Drago mi je što građani sve više koriste bicikl kao prevozno sredstvo jer to donosi višestruke koristi sa zdravstvenog aspekta, ali i na planu rasterećenja saobraćaja", rekla je Davidovićeva.

Međunarodna biciklistička trka Gran pri Banjaluka je tradicionalno takmičenje u brdskom biciklizmu, a organizatori su Biciklistički klub Samit i Biciklistički savez Republike Srpske. Riječ je o trci prve kategorije Svjetske biciklističke federacije, a boduje se za Olimpijske igre u Tokiju.

Nezavisne novine

Tagovi: