Zašto ljudi iz Čelinca kasne na posao u Banjaluku?

Rekonstrukcija ulice u Adi, na magistralnom putu Banja Luka – Čelinac – Kotor Varoš nanijela veliku štetu građanima kako Čelinca tako i Kotor Varoši.

Niko, a posebno ne izvođači radova nisu vjerovali da se ovakvo zlo može desiti. Naime, radeći jednu traku saobraćaj se odvijao samo drugom i propuštali smo što više vozila, ali nismo ni u snu mogli vjerovati da će doći do ovako velike gužve. Sada je već bolje, a saobraćaja gotovo da i nema.

Pokušali smo u Čelincu da pronađemo adekvatnog sagovornika, ali na ulicama smo sretali samo penzionere koji nisu željeli da stanu pred kamere. Na kraju put nas je ipak odveo do zgrade Opštine gdje smo zatekli portira.

Ajoj, djeco moja, tuga prava. Sve je kriva ta rekonstrukcija. Čim je krenula, gotovo svi građani Čelinca počeli su da kasne na posao u Banjaluku. Pod prijetnjom otkazom svi su se na početku preselili kod rodbine u mahom na Starčevicu, ali i u Budžak. Međutim, ovo ko zna do kada će potrajati, tako da sada masovno kupuju kuće po Tunjicama, ali i stanove u Incelu. Ovdje smo ostali samo ja, Načelnik Opštine i Predsjednik Skupštine. Čak su nam i odbornici zaposleni u Banjaluci. Nismo skupštinu održali od početka radova.

Načelnika smo pozvali telefonom, kratko je samo rekao, da je najvažnije da su vjerni glasači, naši penzioneri ostali u našem gradu. Poslije izbora vidjećemo šta ćemo. A možda naši građani počnu raditi i u Kotor Varoši, jer sam gotovo siguran da će potrajati ovo rekonstrukcija do izbora, zbog otvaranja, logično.

Tekst je satiričnog kakaktera, preuzet sa portala "50 NIJANSI PIVE"

Tagovi: