Vremenska prognoza za narednu sedmicu

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti pretežno sunčano i toplo, sa temperaturom i do 17 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se sunčano i toplo sa temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine.

Duvaće slab do umjeren, jugozapadni i južni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do sedam, na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 11 do 17, a na sjeveru i nekoliko stepeni više usljed uticaja fenskog efekta, dok će na planinama biti pet stepeni Celzijusovih.

Postepena promjena vremena očekuje se u utorak, 18. februara, kada će ujutru doći do povećanje oblačnosti na sjeveru i zapadu, što će usloviti slabu kišu ili rosulju.

Tokom dana biće promjenljivo pretežno oblačno, na sjeveru i zapadu oblačno, ali suvo, uz blag pad temperature.

Jutarnja temperatura biće od dva do sedam, na planinama od minus jedan, dok će najviša iznositi od sedam do 12, na jugu par stepeni više, na planinama od tri stepena.

U srijedu, 19. februara, oko podneva se očekuje oblačno i osjetno hladnije, uz uslove za slabu kišu.

Tokom dana biće umjereno do potpuno oblačno vrijeme sa padavinama, na jugu uslovi za pljusak, dok je na planinama i brdovitim predijelima moguć slab snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do pet, na planinama od minus jedan stepen. Najviša dnevna temperatura iznosiće od pet do 10, lokalno do 12 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 20. februara, u svim predjelima ujutro će biti oblačno, sa uslovima za slab snijeg. Na planinama i u brdovitim predjelima mjestimično provijavanje snijega.

Tokom dana očekuje se oblačno i suvo na sjeveru, dok se na planinama i brdovitim predjelima zadržavaju uslovi za slab snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od nula do četiri, na planinama od tri stepena, dok će najviša dnevna biti od četiri do sesam, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je vedro vrijeme.

Temperatura izmerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Višegrad i Rudo šest, Foča sedam, Kalinovik i Sokolac devet, Srebrenica, Livno i Bugojno 10, sarajevo, Bileća, Mrkonjić Grad, Srbac i Han Pijesak 11, Bijeljina, Tuzla, Novi Grad i Šipovo 12, Doboj, Neum i Prijedor 13, Trebinje 14, Ribnik i Mostar 15, te Banjaluka i Bihać 16 stepeni Celzijusovih.

Tagovi: