Vlada RS donirala građu za izgradnju nove scene u NP RS

Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) dobiće vrijednu drvnu građu za izgradnju nove scene zahvaljujući Vladi Republike Srpske, saopšteno je nacionalnog tetara Srpske.

- U Zaključku Vlade Republike Srpske od 28. septembra 2022. godine navedeno je da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbijediti 27 m3 trupaca bijelog bora I klase za navedene potrebe. Riječ je o drvnoj građi koja se suši specijalnom metodom i koju karakteriše velika otpornost. Ova izuzetno vrijedna donacija značajno će uticati na kvalitet rada naše ustanove kulture, s obzirom na to da je posljednja rekonstrukcija scene izvršena 1972. godine - navodi se u saopštenju NP RS.

Dalje navode da je kolektiv NP RS iskreno zahvalan Radovanu Viškoviću, premijeru Republike Srpske, koji je prepoznao potrebe Pozorišta i reagovao u pravom trenutku, ali i Borisu Pašaliću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

- Vlada Republike Srpske uvijek je prepoznala potrebe NP RS, te je ove godine sredstvima u iznosu od 87.750 KM pomogla i nabavku vozila koje do sada Pozorište nije imalo na raspolaganju, te tako olakšala obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali i odlaske na gostovanja - zaključuje se u saopšrenju NP RS.

nezavisne.com