U trci za odbornike u Banjaluci ljekari, sportisti, muzičar i konobar

Političke partije privode kraju formiranje odborničkih lista, a najveću pažnju izazivaju liste kandidata za odbornike u skupštini Grada Banjaluka.

Listu najjače vladajuće stranke kao i prije četiri godine predvodiće aktuelni zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. Pored nekoliko dugogodišnjih odbornika, na listi SNSD-a se nalaze nova i veoma prepoznatljiva lica među kojima se izdvajaju najbolji sportista Republike Srpske za prošlu godinu i dugogodišnji rukometni golman Bojan Ljubišić, poznatiji po nadimku Hans, zatim poznati banjalučki harmonikaš i muzičar Duško Brkić-Gera, kao i ugledni specijalista porodične medicine Mladen Šukalo,piše Glas Srpske.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi i šef gradskog odbora Demosa Slobodan Stanarević-Bobi predvodi listu ove stranke na kojoj se nalaze i vlasnik ugostiteljskih objekata „Kanjon“ i „Pastirska kuća“ Dragan Pastir-Gile, kao i Đuro Čubrilović, sin predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića.

Glas Srpske prenosi i da je lider SPS-a Goran Selak nosilac odborničke liste svoje stranke u najvećem gradu Srpske. Najpoznatiji kandidati SPS-a koji do sada nisu bili u političkim vodama su predsjednik rukometnog kluba „Borac“ Saša Kondić i poznati hematolog Sandra Lazarević.

Borivoj Obradović predvodi listu DNS-a, a kao novo lice među dugogodišnjim kadrovima DNS-a izdvaja se vlasnik firme „Ardor“ Mario Gazić.

Direktor šumskog gazdinstva „Banjaluka“ i prvi čovjek gradskog odbora Socijalističke partije Velibor Stanić predvodi listu socijalista, a u vrhu liste su provjereni kadrovi SP-a među kojima su najpoznatiji bivši poslanik i doktorica onkologije na UKC RS Zdenka Gojković i aktuelni načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac , a na odborničkoj listi SP-a biće i kapiten rukometaša Borca Đorđe Ćelić.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS i šef banjalučkog odbora Ujedinjene Srpske Milan Petković biće nosilac liste ove partije. U trku za mandat će ponovo generalni sekretar ove stranke i načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić, kao i novinarima koji izvještavaju iz republičkog parlamenta dobro poznati konobar iz skupštinskog restorana Dejan Sejmanović.

Na čelu liste PDP-a aktuelni poslanik ove stranke u republičkom parlamentu Jelena Trivić, a pored nje na listi će biti i generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša, bivši radikal Dragan Milanović, kao i poznata pedijatrica Mira Gavrić.

Kada je riječ o SDS-u, u ovoj stranci još nije definitivno odlučeno da li će na čelu liste biti šef gradskog odbora Slavko Grbić ili narodni poslanik Davor Šešić. U trku za novi mandat će dugogodišnji odbornik ove stranke Aleksandar Petković, a interesantno je da na listi po svim prilikama neće biti poznatih javnih ličnosti.

Tagovi: