Turistički centar “Manjača” priprema nove sadržaje za jesen

Uprkos pandemiji virusa korona, prema prvim procjenama prva sezona u Turističko-rekreativnom centru “Manjača” bila je izuzetno uspješna, a ovaj biser u srcu planine posjetiocima i tokom jeseni nudi mjesto za odmor, ali i adrenalinske aktivnosti po promotivnim cijenama, poručio je za “Glas Srpske” direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić

On je dodao da je u planu još zanimljivih projekata.

“Imamo sportske sadržaje kojima pokušavamo da produžimo sezonu kako bi posjetioci mogli da uživaju u ovom centru nezavisno od vremenskih prilika. Ovih dana popularno je skijanje na vodi, u kojem po promotivnim cijenama mogu da uživaju ljubitelji adrenalinskih aktivnosti, ali i svi koji žele da se u tome okušaju prvi put. Riječ je o prvoj takvoj stazi u BiH. Još nije instalirana sva oprema, ali je postavljena sajla koja služi za vuču po vodi skijaša, bordera ili tzv. banane”, rekao je Ilić za “Glas Srpske”

U narednom periodu u ovom turističko-rekreativnom centru očekuje nas još sadržaja, kao što su teretane u prirodi i dječija igrališta, a postoje ambicije da se organizuje i prvo takmičenje triatlonaca u istoriji grada.

“Planiramo i da postavimo barove uz plažu, tzv. bič barove, te ležaljke. Pri kraju je izgradnja multimedijalne pozornice za održavanje različitih kulturnih sadržaja i tržnice, koja će biti smještena na samom ulazu u kompleks”, kazao je Ilić.

Naglasio je da je jezero na Manjači ove godine bilo prava atrakcija, uprkos pandemiji.

Traktorijada

Draško Ilić je rekao da je u planu i da organizuju traktorijadu na parkinzima kod Turističko-rekreativnog centra na Manjači.

“Želimo pokazati vrijednost i snagu poljoprivrednih gazdinstava na području grada koja su dobila podsticaje i nabavila novu mehanizaciju, bez koje nema razvoja poljoprivrede”, izjavio je Ilić.

 

Tagovi: