Svjetski mediji o Đokoviću: Od deportovanog do dominantnog

Svi svjetski mediji prenijeli su vijest da je Novak Đoković po deseti put u karijeri osvojio Australijan open i da je na taj način srpski teniser stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri.

Đoković je danas u finalu u Melburnu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Od deportovanog do dominantnog: Emotivni Novak Đoković izjednačio rekord Rafaela Nadala od 22. grend slem titule, pošto je osvojio desetu krunu na Australijan openu - prenosi britanski "Dejli mejl".

"Gardijan" na naslovnoj strani prenosi vijest da je Đoković trijumfovao u Melburnu i podseća na izjavu srpskog tenisera da mu je ovo najveća pobjeda u životu.

Đoković pobijedio Cicipasa u Melburnu i izjednačio rekord Nadala po broju osvojenih grend slem titula - tvrdi  BBC.

Na naslovnoj strani časopisa "San" nalazi se slika Đokovića sa pobedničkim peharom iz Melburna, a na drugoj fotografiji je srpski teniser sa suzama u očima.

"Top Djok" stoji na naslovnoj strani "Sana".

Rojters tvrdi da je Đoković nadmašio rekord Rodžera Federera po broju osvojenih titula i izjednačio se sa Nadalom. Srpski i španski teniser imaju po 22. osvojene grend slem titule.

Američki  ESPN podsjeća da je Đoković po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je finalu u tri seta pobijedio Cicipasa.

Đoković osvojio rekordni, deseti Australijan open i preuzeo prvo mesto na listi najboljih tenisera svijeta - navodi CNN.

Đoković osvojio Australijan open i izjednačio rekord Nadala sa 22. osvojena grend slem trofeja - podsjeća španska "Marka".

Nadal je zbog povrede propustio turnir u Melburnu. Španac se nada da bi mogao da odbrani titulu na Rolan Garosu, dok je Đoković favorit na Vimbldonu - prenosi "Marka".

Njemački "Bild" hvali igru srpskog tenisera u Australiji i podsjeća da je Đoković pobjedom protiv Cicipasa izjednačio Nadalov rekord.

- Đoković je stigao Nadala, a već na Rolan Garosu može da se kruniše kao najbolji teniser svih vremena - ističe "Bild".

nezavisne.com

Tagovi: