Sin narodnog poslanika optužen za ubistvo inspektora

Nikola Kokanović (23) iz Bijeljine optužen je za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića (38) kojeg je usmrtio iz pištolja, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Optužnicu protiv njega podiglo je bijeljinsko Okružno tužilaštvo koje ga tereti za krivično djelo teško ubistvo. Nikola je sin narodnog poslanika Zorana Kokanovića.

- Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv N.K. zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5) u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Optužnica je proslijeđena Okružnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje - saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Bijeljina.

Kokanović se tereti za ubistvo pri umišljajnim dovođenjem u opasnost još nečijeg života, za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Kokanovića terete da je inspektora Markovića usmrtio u noći između 1. i 2. oktobra u bijeljinskoj ulici Meše Selimovića ispred lokala "Džil" ispalivši u njega iz neposredne blizine dva hica u grudi. Inspektor je u to vrijeme bio na dužnosti. Prema informacijama iz istrage Kokanović je prije toga odvezao suprugu u bijeljinsku bolnicu da se porodi, a potom sa pomagačima došao u "Džil" te počinio zločin, a nakon sat mu se supruga porodila carskim rezom. Prema prvim rezultatima istrage Kokanović i njegovi pomagači braća Deni i Bojan Savić, te Dejan Šarić došli su  u klub "Džil" kako bi potražili ubijenog inspektora i suspendovanog policajca Dalibora Bošnjakovića. Izvor blizak istrazi nam je potvrdio da su prije kobnog ubistva Kokanović i njegovo društvo upućivali "čudne poglede" prema inspektoru i policajcu.

Prema podacima iz rješenja o određivanju pritvora Kokanović i pomagači su u klub došli po prethodnom dogovoru.  U tom prijedlogu stoji da su se sva četvorica osumnjičenih jednom vozilom kobne večeri nešto malo prije ponoći dovezli do kluba "Džil" u koji su zajedno ušli.

- Bojan i Šarić su sjeli za sto do ulaznih vrata, dok su  Kokanović i Deni otišli prema toaletu, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića. Kada su ih uočili jedan od njih im je rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu i izašli iz kluba - navodi se u tužilačkom prijedlogu za pritvor.

Dodaje se da su Marković i Bošnjaković takođe krenuli prema izlazu, a iza njihovih leđa su bili Bojan Savić i Šarić.  

- Kada je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred objekta, Kokanović mu je iz neposredne blizine ispalio dva hica u prsa, iz pištolja "crvena zastava", kalibra 7,65 milimetara. Marković je pao na trotoar, a Kokanović je okrenuo pištolj prema Bošnjakoviću povlačeći obarač nekoliko puta. Pritom zatvarač na pištolju je bio u zadnjem položaju usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja - piše u prijedlogu za pritvor.

Dalje se navodi da je sve to posmatrao Deni Savić, koji je krenuo u pravcu Bošnjakovića i zamahnuo desnom nogom kako bi ga udario. Kokanović, kako je navedeno u rješenju o pritvoru, nakon zločina krenuo prema podzemnoj garaži obližnje zgrade, gdje je trebao odbaciti pištolj i garderobu.

Ostali osumnjičeni braća Bojan i Deni Savić te Dejan Šarić, iako svjesni da mu pomažu da ne bude otkriven, uputili su se prema jednom hotelu. 

- U sporednoj ulici, gdje ih sumnjičeni trebao pokupiti, u neposrednoj blizini kontejnera za smeće od sebe su odbacili tri pištolja, a zatim se uputili ka drugoj ulici kako bi obezbijedili prevoz za dalji bijeg - navodi se u dokumentu.

Dalje se navodi da su pomagači potom zaustavili automobil "seat" i Deni je sjeo na mjesto suvozača, a Deni je putem telefona pozvao  B.M., govoreći mu da je Kokanović ranio policajca ispred kluba, tražeći da to prenese njegovom ocu.  

Inače Nikola Kokanović ima policijski dosije i više puta je hapšen i iza sebe ima više optužnica i presuda.

Glas Srpske

 

Tagovi: