Spektakl u Banjaluci: "Rok opera" 15. novembra u "Boriku"

Muzički spektakl "Rok opera", organizovan u saradnji "Novosadskog big benda" i hora i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, biće održan i pred publikom u Banjaluci.

Na programu koncerta, koji je najavljen za 15. novembar s početkom u 20 časova u Sportskoj dvorani "Borik", je 20 antologijskih muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće muzičke scene 20. vijeka.

Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike, u kojoj su poznata imena ušla u Rokenrol kuću slavnih, i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od sedamdesetih godina naovamo, pišu Nezavisne novine.

Sama pomisao da 80 izvođača izvodi muziku sastava "Led Zeppelin", "Deep Paurple", "Queen", "The Beatles", "Pink Floyd", "Van Halen", "The Doors", "Europe", Tine Tarner i drugih svjetskih muzičara ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima. 

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umjetnički rukovodilac "Novosadskog big benda", a kao vokalni solisti nastupaju Danka Adamov, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Matia Zanata, Nikola Mijić i članovi hora Opere SNP-a.

Ulaznice za najavljeni spektakl se mogu nabaviti na Trgu Krajine i na ulazu u Sportsku dvoranu "Borik".

 

Tagovi: