Roditelji u Banjaluci uspaničeni zbog pedofila

Mještani Banjaluke uznemireni su nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da jedan mladić poziva djevojčice na seksualne odnose i traži njihove slike bez odjeće.

Prema saznanjima Srpskainfo, riječ je o mladiću starom oko 20 godina, koji već duže vremena prilazi djevojčicama u blizini škola i pokušava stupiti u kontakt s njima.

Naši sagovornici ističu da su cijeli slučaj prijavili policiji.

– To je mladić koji živi u naselju Veseli Brijeg u Banjaluci i za koga smo nedavno saznali šta radi. On najčešće dolazi do Osnovne škole “Branko Radičević” i tu prilazi učenicama uzrasta od 10 do 12 godina. Nakon što stupi kontakt s njima, traži njihove brojeve telefona ili profile na društvenim mrežama – kaže naš sagovornik.

Potom stupa u kontakt s djevojčicama i kreće da se dopisuje s njima.

– Nakon što primjeti da su se djevojčice zaljubile u njega, on pokušava da ih nagovori da se slikaju i da mu pošalju slike – ističe izvor Srpskainfo.

Ovaj slučaj je otkriven nakon što su kod jedne djevojčice primjećene poruke. Jedna od poznanica te učenice o tome je obavijestila javnost preko društvenih mreža, ali i policiju.

– Zasmetalo mi je to što je on dosta stariji od nje, a čula sam da se dopisuje i s drugim djevojčicama. U porukama je tražio da mu pošalje svoje slike, što je ova djevojčica odbijala. Pored toga, pričali su i o seksualnim odnosima. Zbog toga sam odlučila da sve objavim na društvenim mrežama, kako bih upozoroila i druge roditelje da pripaze s kim im se djeca dopisuju – pojasnila je naša sagovornica.

 

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Dodaje da je riječ o djevojčicama koje su jako mlade i koje se onda „ludo“ zaljube u njega i pristaju skoro na sve njegove zahtjeve.

– Kada primjeti da su se zaljubile u njega, on to iskorištava i to se može vidjeti u porukama koje im je slao. Djevojčica iz komšiluka je tražila savjet od mog supruga šta da radi po tom pitanju, jer je i njoj slao poruke. Mi smo to prijavili policiji – ističe sagovornica Srpskainfo.

Dodaje da je sve to objavila na Fejsbuku, jer želi da svi vide to.

– Ne želim da im uništi mladost dok su one još na početku puberteta i ne znaju ništa o životu. Razlika u godinama nije ogromna, ali je to vid pedofilije, uzevši u obzir slike koje je tražio. Ima ih još par koje ga „vole“ – pojašnjava naša sagovornica.

Prema njenim riječima, oni razumiju da je on mlad i da možda nije svjestan šta radi, ali da ga svakako treba neko upozoriti na to.

– Ako nije konkretno prekršio zakon, treba mu reći da to više ne radi. Nije nama cilj da on mlad ode u zatvor i da mu se uništi život, ako nije „prešao granicu“. Međutim, ako se ne reaguje na vrijeme, postoji mogućnost da uspije ubijediti djevojčice u svojim naumima – poručila je naša sagovornica.

POLICIJA PROVJERAVA INFORMACIJE

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je za Srpskainfo da su za ovaj slučaj saznali nakon natpisa na društvenim mrežaema.

– Odmah je pokrenuta istraga i policija preduzima sve radnje kako bi se utvrdilo da li u ovom slučaju ima elemenata prekršajne ili krivične odgovornosti – poručila je Mučibabićeva.

Tagovi: