Rimčevom Neverom jurio 328 km/h zagrebačkom obilaznicom (VIDEO)

Nakon dubrovačke epizode u kojoj je navodno sada već bivši direktor prodaje jurio Neverom 232 km/h, te slučaja gdje je ista osoba divljala američkim ulicama, sada se pojavio i snimak divljanja Neverom u Zagrebu. Tačnije na zagrebačkoj obilaznici, gdje je na poziv Rimca stigao gost Steve Hamilton, koji se nalazi iza YouTube kanala Hamilton Collection.

Iako se veći dio videa bavi konfiguracijom automobila, nakon početnog upoznavanja s automobilom na stazi u Mičevcu američki gosti su imali prilike uživati u drifterskim mogućnostima automobila uz pomoć službenog test-vozača Rimca, Miroslava Zrnčevića poznatog kao Mrgud, prenosi Index.

Nakon što su spaljenim setom guma začinili vježbu izašli su na zagrebačku obilaznicu. Steve je poželio voziti 200 mph, odnosno 320 km/h, a Rimčev domaćin Mrgud mu je to dopustio dodatno ga potaknuvši informacijom kako ovdje nema policije.

Vozili su 204 mph ili gotovo 330 km/h. Ponovimo još jednom, javnom prometnicom usred bijela dana u prisustvu službene osobe kompanije na dionici gdje je u najboljem slučaju maksimalna dozvoljena brzina 130 km/h.

I Mate Rimac se na Facebooku pohvalio fotografijama. - Super je vidjeti nasmijane klijente kako se zabavljaju - napisao je.

Ovo je bio razgovor u kabini Nevere tokom jurnjave:

- Sto dvadeset milja na sat (193 km/h.)… ako udariš na papučicu snage… - govori Zrnčević.

- Ima li puno policije na ovoj cesti - pita Steve.

- Ne, ne… - kaže Zrnčević.

“Wow, 205, u redu, samo sam želio postići 200 mph (322 km/h)”, kaže Steve. “Ludo brzo, 200 milja na sat”, dodaje.

Dobra je vijest da u ovom najblaže rečeno nepromišljenom i i te kako opasnom testu ništa nije pošlo po zlu. Niti je auto izgubio kontrolu, niti se zapalio, niti je udario u neki od sporijih automobila koji su se našli na putu.

Za Index su iz zagrebačke policije odgovorili da su danas zaprimili dojavu.

- Upoznati smo sa sadržajem videa te je kriminalističko istraživanje u toku - piše u odgovoru PU zagrebačke.

Upit u vezi sa snimkom poslali su i Rimac automobilima. Kažu da su svi vozači upozoreni da moraju poštovati saobraćajna pravila.

- Prilikom testnih vožnji Rimac Nevere vozači su jasno upoznati s obvezom poštivanja saobraćajnih pravila i ograničenja zemlje u kojoj voze. Iz tog razloga, u sklopu testiranja imaju priliku ispitati performanse automobila na zatvorenom testnom poligonu u sigurnim i kontrolisanim uslovima. Svaki vozač prije ulaska u automobil mora potpisati izjavu o vlastitoj odgovornosti za vožnju, te dužnosti pridržavanja svih saobraćajnih propisa tokom vožnje - kažu iz Rimac Automobila.

banjaluka.net

Tagovi: