Promjena vremena slijedi u narednim danima

Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15.

U utorak u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Slabe padavine u sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Postepeno će vjetar mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Tmurno vrijeme, praćeno slabijim padavinama u dijelu Bosne, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je ne izlagati se jačim fizičkim naporima. U poslijepodnevnim satima, opšta slika će se postepeno popravljati. Na jugu ugodnije, uz više sunca.