Prirodni lijekovi od ljuski jaja

Mnogo faktora može da utiče na to da gubimo kalcijum iz organizma. To može biti predugo sjedenje, konzumiranje kofeina, alkohola ili gaziranih napitaka.

Nedostatku kalcijuma su naročito sklone žene u menopauzi, starije osobe i osobe koje pate od poremećaja varenja.

Čak 90 procenata ljuske jajeta čini kalcijum i prirodan je izvor minerala. Organizam lako apsorbuje ovaj kalcijum jer je njegov sastav sličan onom koji se nalaze u našim kostima i zubima.

Pored toga, ljuske jaja sadrže i gvožđe, bakar, mangan, cink, fosfor, hrom i molibden.

Evo kako da napravite prirode lijekove od ljuski jaja:

Za štitnu žlezdu

Operite dobro ljuske od 8 jaja, osušite ih i usitnite. Preko njih sipajte sok od 2 limuna i držite u frižideru nekoliko dana. Kada ljuske omekšaju, procjedite tečnost i pomješajte s litrom brendija i kilogramom meda. Ostavite da odstoji 7 dana prije upotrebe. Uzimajte jednu kašičicu 2-4 puta dnevno nakon obroka.

Gastritis, čir

Na vrh noža stavite izdrobljene ljuske jajeta i pomješajte s dvije kašike limunovog soka. Kada ljuske omekšaju, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte kašičicu napitka dva puta dnevno – ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja.

Za jačanje imuniteta

Pet celih jaja s ljuskom dobro operite, stavite u veću teglu i prelijte limunovim sokom (obično je potrebno oko jedan kilogram limuna). Ostavite da odstoje osam dana na hladnom mjestu. Zatim sve procjedite kroz gazu (ljuska od jaja biće mekana), pa u sok dodajte pola kilograma meda. Sve dobro izmješajte i svako jutro pola sata prije jela uzmite po kašičicu.

Prije uzimanja prirodnih lijekova obavezno se konsultujte s ljekarom.

Tagovi: