Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Pronađena droga i bomba

Protiv šest lica biće podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Izvještaji će biti podneseni protiv muškaraca S.K. (36), A.T. (24), N.N. (29), S.H. (52), N.H. (27) i F.S. (42) nakon kompletiranja predmeta.

U pretresima na šest lokacija na području Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Kalesije i Banovića pronađeno je pet pakovanja različite veličine opojne droge, pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, neutvrđena količina sjemenki opojne droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, dvije drobilice za opojnu drogu, ručna bomba M-75, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su izvršeni po nalozima opštinskih sudova.

Pronađeni predmeti i materije privremeno su izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju ovog predmeta.

srpskainfo.com