Predstavljeni kapaciteti Kastela u okviru projekta “Fortitjud”

Banjalučki Kastel predstavljen je kao jedna od tvrđava na kojoj će biti realizovane aktivnosti u okviru projekta “Unapređenje zajedničke turističke ponude na tvrđavama - Fortitjud (FORTITUDE)”, u kome učestvuju Hrvatska, BiH i Crna Gora.

Iz Gradske uprave navode da projekat “Fortitjud”, podržan kroz program Interreg IPA Hrvatska-BiH-Crna Gora, ima za cilj razviti nove sadržaje na istorijskim tvrđavama i na taj način obogatiti njihovu kulturno-turističku ponudu.

Predstavnici Grada Banjaluka učestvovali su juče putem video-poziva konferencija održanoj u Šibeniku na Tvrđavi Svetog Mihovila zbog epidemioloških razloga.

Grad Banjaluka je partner u konzorcijumu na ovom projektu, čiji je nosilac Tvrđave kulture Šibenik u saradnji sa lokalnim upravama Herceg Novog, Bara i Karlovca.

Posebna aktivnost u okviru projekta biće manifestacije “Noć tvrđava”, koja ima za cilj umrežiti tvrđave na prekograničnom području i na taj način posjetiocima približiti značaj tog vrijednog kulturnog nasljeđa za razvoj kulturnog turizma u programskom području.

Ukupan budžet projekta je 1.618.438 evra, a projekat se finansira iz sredstava
Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i IPA dva sredstva.

Budžet dodijeljen Gradu Banjaluci iznosi 230.055 evra, od čega Grad ima obavezu sufinansiranja u iznosu od 15 odsto.

Tagovi: