Predložen pritvor vozaču koji je udario ženu u Vrbanji

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je Okružnom sudu određivanje pritvora Nedeljku Dragoljiću (23) iz Banjaluke zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, te krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Prijedlog za određivanje pritvora nakon ispitivanja osumnjičenog dao je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a o prijedlogu će odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u tom gradu, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je predložio mjeru pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti.

Osumnjičeni Nedeljko Dragoljić je 12. septembra na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u Ulici Rade Radića u Banjaluci oko 20.40. časova, upravljao golfom tri sa 0,67 promila alkohola u krvi, bez položenog vozačkog ispita.

Osumnjičeni je na obilježenom pješačkom prelazu naletio na pješaka B.O. (45) iz Banjaluke koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede od kojih je preminula u četvrtak, 23. septembra, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Nakon saobraćajne nezgode osumnjičeni se udaljio sa lica mjesta, te zapalio vozilo.

Povezana vijest:

 

Tagovi: