PDP: Hoće li Vukajlović biti sankcionisan zbog kupovine stanova?

Trebalo je skoro puna dva mjeseca i pritisak javnosti, da Gradska uprava Banjaluke konačno prizna da je licitacija na kojoj je odbornik SNSD-a Stojan Vukajlović kupio četiri stana, vikendicu i poslovni prostor za svega 283.000 KM – namještena, poručili su danas iz Gradskog odbora PDP.

Iako je Gradska uprava podnijela žalbu Pravobranilaštvu, oni istču da prvi čovjek Banjaluke Igor Radojičić nije odgovorio na pitanje kakve su sankcije odborniku Vukajloviću namijenjene.

– Pitamo gradonačelnika Radojičića hoće li li će pokrenuti sankcije, i kao gradonačelnik i u svojstvu prvog čovjeka banjalučkog SNSD-a, da li će Vukajlović biti sankcionisan unutar stranke ili će, što je za očekivati, pustiti da se sve smiri, tihovati još nekoliko mjeseci i opet ga staviti na odborničku listu, u znak zahvalnosti za poslušnost, dajući mu mogućnost da ponovo predstavlja građane koje je pokušao opljačkati. Hoće li, gospodine Radojičiću i dalje Stojan Vukajlović biti dio skupštinske većine. Hoće li kao nagradu za ukradene stanove dobiti priliku da opet bude odbornik- upitali su iz banjalučkog PDP-a.

Vukajlović se na posljednjoj sjednici Skupštine javio da objasni svoju stranu priče, kada je naveo da je on u licitaciji učestvovao kao advokat, a ne odbornik te da je sve urađeno uskladu sa propisima.

Srpska.info