“Palladio string quartet” večeras nastupa u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora večeras u 20.00 časova biće održan koncert “Palladio string quartet” iz Banjaluke.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Pozivnice za koncert ansambla “Palladio string quartet” podijeljenje su u rekordnom roku, što nam po ko zna koji put pokazuje koliko je publika i u ovom vremenu korone željna kulturnih događaja.

-Žao nam je što je kapacitet Banskog dvora zbog trenutne epidemiološke situacije višestruko smanjen, pa neki i ne uspiju doći do pozivnica za naše događaje. Nadamo se da će uskoro Koncertna dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta u svom punom kapacitetu - kazao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

“Palladio string quartet” je osnovan 2016. godine sa željom da publici predstavi nikad uzbudljiviji zvuk klasičnih instrumenata-prilagođen pop, rok i filmskom stvaralaštvu, uz neobilazna djela klasične muzike.

U okviru svog djelovanja, tokom godina, “Palladio String Quartet” bazira svoje postojanje na konstantnom probijanju granica te ulaženjem u sve sfere muzike trenutnog doba.

Opus “Palladio String Quartet-a” broji obrade renomiranih izvođača kao što su: Frank Sinatra, Sting, “Guns ‘n’ Roses”, “Led Zeppelin”, “Coldplay”, Sia, Billie Eilish…

Autorski prvenac “Horizons” izdaju 12. decembra 2019. godine u saradnji sa Nazor Sound-om.

Pored navedenog, kvartet ostvaruje saradnju sa značajnim muzičkim imenima sa naših prostora: Vanja Mišić, “Balkan Ekspres”, “The Babe Barbarella”, ženski kamerni hor “Banjalučanke”, sastavom “Libertango”…

Uz niz koncerata realizovanih širom Republike Srpske, “Palladio String Quartet” dio je gotovo svih značajnih muzičkih manifestacija poput Svjetskog dana muzike, Dana grada, Svetosavskog bala, Svečane akademije povodom Kočićevog zbora...

U tekućoj godini u okviru OK fest Karavana, kvartet je održao koncerte u Banjaluci i Gradišci, te realizovao plasiranje video snimaka za kavere pjesama „BadGuy“ i „Samo uživaj“ u saradnji sa Draganom Moconjom i Vedranom Ševčukom.

Članovi kvarteta su:

Milana Smiljanić – prva violina

Renata Medinac Kaurin – druga violina

Kristina Moconja – viola

Ozren Četković – violončelo