Otvaranje jezera na Manjači prolongirano za sredinu juna

Svečano otvaranje turističko-rekreativnog kompleksa na jezerima na Manjači, koje je bilo zakazano za 1. jun, zbog nepovoljnih vremenskih uslova biće pomjereno najvjerovatnije do sredine juna, rekao je za "Nezavisne" Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

"Naše želje i ambicije bile su da kompleks bude otvoren 1. juna, ali takav kompleks na otvorenom zahtijeva bolje vremenske prilike, a posljednjih dana pogoršana vremenska situacija nas je usporila u izvođenju pojedinih radova", rekao je Ilić.

Dodao je da se trenutno radi na modernizovanoj ulaznoj saobraćajnici, trim-stazama te završnim radovima na hladarama.

"Sa saradnicima koji su s nama od početka izgradnje ovog kompleksa dogovorili smo da, najkasnije do 15. juna, usele svoje djelatnosti. Imali smo sastanak i sa ljudima iz Paraglajding kluba, jer želimo posjetiocima da omogućimo da u novom kompleksu iskuse i paraglajding", kazao je Ilić.

Prema njegovim riječima, u međuvremenu se radi i na završetku multimedijalne pozornice, te će na otvaranju biti u funkciji montažna pozornica.

"Radi se i na prefabrikaciji kontejnera koji će biti prodajni prostori za mali tržnički prostor koji gradimo na ulazu", naveo je Ilić te dodao da se pripremaju i nadaju dobrim vremenskim uslovima kako bi svi radovi bili na vrijeme završeni.

"Građani koji žele da dođu na ovaj lokalitet mogu to da učine i sada i da uživaju u lijepom ambijentu", rekao je Ilić, ističući da će o tačnom terminu svečanog otvaranja javnost biti pravovremeno obaviještena.