Odbornici izglasali rebalans budžeta od 209 miliona KM

Odbornici gradskog parlamenta Banja Luka su danas na vanrednoj sjednici usvojili rebalans budžeta za ovu godinu u vrijednosti od 209 miliona KM.

Na dnevnom redu današnje osme vanredne sjednici bila je samo jedna tačka i to je ovaj budžet.

Ljubo Ninković  predsjednik Skupštine grada Banja Luka, ističe da je zadovoljan usvajanjem budžeta, s obzirom da su, prema njegovim riječima, ovim budžetom stvoreni pozitivni preduslovi za najavljena poskupljenja komunalnih usluga.

- Stvorili smo preduslove za umanjenje negativnog efekta poskupljenja, ali neću ništa da prejudiricram, vidjećemo ostalo u srijedu - zaključuje Ninković. 

Značaj ovog rebalansa, kako dodaje, se odgleda i u tome što je dosta brže usvojen nego što je to bio slučaj prethodne godine. 

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, ističe da od ukupnih sredstava, oko 30 miliona ide za rješavanje, kako kaže, višedecenijskih problema koje su mučili Banju Luku.

Tu navodi, između ostalog izgradnju hotela "Palas", izgradnju multifunkcionalne dvorane, uređenje vidikovca na Banj brdu, kolektor na rijeci Vrbas, most u Docu, most u Česmi i još njih. 

- 25 miliona KM je veći budžet nego prošle godine - poručio je gradonačelnik Banje Luke.

nezavisne.com

Tagovi: