Nemanja Majdov niže podvig za podvigom

Kada bi se sportskom čudu, nadenulo ime i prezime, s pravom bi moglo da ponese ono Nemanje Majdova.

Samo dva mjeseca nakon operacije koljena, Nemanja se, na Svjetskom prvenstvu u Tokiju domogao bronzane medalje. Put prestonice Japana, Majdov je otišao gotovo bez dana treninga, još uvijek rovit i kako sam kaže, sa planom da pokuša da se domogne što više bodova za Olimpijske igre, dok se osvajanje medalje u tom trenutku činilo kao san. Na kraju, san je postao java.

- Otišao sam na Svjetsko prvenstvo i krenuo sam kolo po kolo. Redom sam sve pobijeđivao i na kraju sam stigao do medalje nekim čudom i protivno svim zakonima medicine. Ipak, uspjeli smo uz Božju pomoć i to je jedan od mojih najljepših trenutaka u životu - istakao je Nemanja Majdov, džudista.

Ne krije Nemanja da je samim odlaskom na Svjetsko prvenstvo, štošta toga, a prije svega svoje zdravlje, stavio na kocku, ali da mu se rizik isplatio. Bez toga se ne postaje šampion, šeretski će Majdov koji sigurno korača ka najvećem cilju svojoj karijeri - Olimpijskim igrama u Tokiju.

- U džudu je to malo komplikovanije. Bodovi se skupljaju dvije godine, a sve što osvojite jedne, morate da branite naredne godine. Slično je kao u tenisu. Presjek bodova je u martu. Ipak, vjerujem da tu neće biti nikakvih problema. Naravno, meni nije cilj da samo odem na Olimpijske igre, sada kada imam dvije medalje sa svjetskih prvenstava, meni je cilj da postanem olimpijski šampion. Ipak, idemo korak po korak i dan za danom - istakao je Majdov.

Nakon Svjetskog prvenstva, Majdov, kaže da mu je plan da se dobro odmori i potpuno zaliječi povredu koljena. A, onda mu, valja ponovo izaći na tatami, na megdan najboljim džudistima planete, kako bi u svom džepu zadržao olimpijsku vizu, pa da u Tokiju, naredne godine, ponovo svoj san učini javom. 

Tagovi: