Na Zlatiboru veliki broj turista i investitora iz Srpske

Na Zlatiboru je veliki broj turista i investitora, prvenstveno iz Banjaluke, Laktaša, Bijeljine, što je jedan od razloga zašto bi trebalo saradnju proširivati, rekao je danas predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović, poslije razgovora sa delegacijom grada Laktaši.

Stamatović je istakao da sa Laktašima godinama imaju više bratske nego prijateljske odnose i da nakon poboljšanja zdravstvene situacije u regionu opet uspostavljaju sve vidove saradnje.

- Koristimo ovu priliku da još više učvrstimo veze sa Srbima koji žive van granica Srbije, na ekonomskom, kulturnom, sportskom i svakom drugom planu, i da razmenjujemo naša iskustva - rekao je Stamatović.

On je dodao da je delegaciju grada Laktaši veoma zainteresovalo postrojenje za preradu otpadnih voda na Zlatiboru, te napomenuo da od gostiju mogu da nauče o načinu funkcionisanja njihove lokalne samouprave i kako se bore za decentralizaciju, saopšteno je iz opštine Čajetina.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, koji predvodi delegaciju u kojoj su i privrednici, rekao je da su u Čajetinu došli da vide šta bi od Zlatiboraca, kao jedne veoma uspješne opštine u Srbiji, mogli da prepišu, prvenstveno kada su u pitanju poljoprivreda i turizam.

- Pričali smo i o projektima zaštite životne sredine koje je Zlatibor već realizovao, a gde smo mi negde u fazi projektovanja. Jedan od najznačajnijih projekata koji smo zapazili je svakako projekat regulisanja otpadnih voda sa prečistačima - rekao je Bojić.

On je dodao da ih je zainteresovao i Agro biznis centar koji se realizuje sa poljoprivrednim proizvođačima koji su ujedno i akcionari u tom projektu.

Bojić smatra da se na tako nešto može staviti akcenat, ne samo u Laktašima, već u cijeloj Republici Srpskoj.

nezavisne.com

Tagovi: