Mještani Čokorskih polja traže bolje saobraćajnice

Gradski odbor PDP Banjaluka zajedno sa narodnim poslanicima ove stranke podržao je mještane Čokorskih polja i pokrenuo inicijativu za izgradnju saobraćajnice od Saračice prema Čokorskim poljima. U narednim danima kroz peticiju građani će inicijativu poslati u Skupštinu grada.

Mještani sela Pervan, Goleši, Saračica i Čokorska polja okupili su se da pošalju poruku gradskim vlastima da Banjaluka nije samo centar grada. Traže da se pristupni put prema selima rekonstruiše jer je to put kojim voze i autobusi i građani i koji je od velike važnosti za sve koji tu žive. Poručuju da ih ne zanima politika već da samo traže svoja prava.

– Sva su sela nepokrivena ne samo Čokorska polja i Bistrica  i Goleši i to je katastrofa. Molim gradsku upravu da pomognu jer Čokorska polja su nova Banjaluka i vjerujem i očekujem od gradske uprave da stimuliše ljude ovdje sa podsticajima da pomognu ljudima koji hoće da ostanu ovdje – kaže Predrag Polić, mještanih sela Čokorska polja.

Zbog nebrige gradskih vlasti, aktiv mladih PDP će u narednim danima organizovati potpisivanje peticije da bi inicijativu za izgradnju puta predali u skupštini grada.

– Cilj izgradnje infrastrukture u ruralnim područjima treba biti da se Banjaluka kao centar RS širi prema periferiji, a ne samo prema centru iako znamo da oni gruvaju samo zgrade u centru. Zahtijevaćemo da se na Skupštni grada nađe posebna tačka dnevnog reda za izgradnju puta od Saračice prema Čokorskim poljima – poručuje Ivan Begić, predsjednik Aktiva mladih PDP.

Podršku građanima i obećanje da će nastojati da se u što kraćem vremenskom periodu riješi problem dali su i narodni poslanici Draško Stanivuković i Jelena Trivić.