Medvjed napravio 400 selfija (FOTO)

 Crni medvjed iz zaštićenog prirodnog područja u Bolderu u Koloradu (SAD), napravio je oko 400 selfija kamerom za divlje životinje, prenio je danas BBC.

Gradsko odjeljenje za otvorene prostore i planinske parkove (OSPM) postavilo je devet kamera za praćenje i učenje o lokalnim vrstama divljih životinja, dok je prisutnost ljudi u osjetljivim staništima svedena na najmanju moguću mjeru.

Kako navode lokalni zvaničnici, kamera za snimanje pokreta snimila je oko 580 fotografija, a na 400 snimaka iz novembra prošle godine bio je isti medvjed.

Većina drugih životinja u zaštićenom planinskom parku u Bolderu jednostavno prolaze, tražeći hranu ili mjesto za odmor.

Ali ne i ovaj medvjed, koji je zastao i pozirao ispred kamera koje detektuju pokret, snimajući na stotine "selfija".

- Ova životinja se posebno zainteresovala za kamere i iskoristila priliku - rekao je Filip Jejts portparol OSMP.

Postoji devet kamera za detekciju pokreta postavljenih na 18.600 hektara parka. Aktiviraju se kada životinja prođe i tada snimaju fotografije ili kratke video zapise - dodao je.

Medvjedi, ptice, lisice i sove su samo neke od životinja koje su snimljene kamerom. - Ove kamere nam pomažu da saznamo koje su životinje prisutne na tom staništu, šta rade tokom dana, nedjelje ili čak godina - rekao je Kristijan Nunes, ekolog divljih životinja sa OSMP-a.

OSMP je objavio neke od slika medvjeda na Twitteru što se, sudeći po komentarima, dopalo mnogim korisnicima ove društvene mreže.

nezavisne.com

Tagovi: