Mediji: Zvezda poslala Kuzmića i Čovića u FMP

Košarkaši Crvene zvezde Filip Čović i Ognjen Kuzmić napustili su Crvenu zvezdu i do kraja sezone igraće za FMP iz Železnika kao pozajmljeni igrači. Kako piše Danas, njih dvojica stiču pravo igranja već u Kupu Radovoja Koraća koji počinje u četvrtak.

Podsjetimo, FMP u četvrtfinalu u Nišu igra protiv Dinamika, a ukoliko uspije da prođe u polufinalu čeka ga vrlo vjerovatno Partizan, pošto protiv čačanskog Borca ne bi trebalo da ima problema.

Ognjen Kuzmić je ove sezone odigrao 15 utakmica u regionalnoj ligi i 19 u Evropi. Prosječno je postizao 4,3 poena i imao 3,2 skoka. Kuzmić se vratio na parket poslije teške saobraćajne nesreće koju je doživeo ljetos. A prije toga mučio se s povredama i neigranjem u Real Madridu. Minuti u FMP-u trebalo bi da mu posluže da pokuša da pronađe nekadašnju formu. 

Filip Čović već duže vrijeme nije u rosteru kod Dragana Šakote. Posljednji meč za crveno-bijele odigrao je još 27. decembra u Rusiji, protiv Zenita u Evroligi. Prije toga zabilježio je 24 nastupa ove sezone, kombinovano u regionalnom takmičenju i u Evropi. 

Iskusni plejmejker duži period nalazio se na udaru navijača Crvene zvezde i njemu bi takođe prelazak u FMP mogao da znači na planu pronalaženja stare forme koja ga je krasila baš dok je nosio dres Pantera prethodnih godina.