Krivično djelo preporuka za visoke funkcije: Siniša Gavrić izvršni direktor u „Autoputevima RS“

Za izvršnog direktora u „Autoputevima Republike Srpske“ imenovan je Siniša Gavrić iz Teslića, kojeg je MUP sumnjičio za krivična djela pronevjere i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, saznaje CAPITAL.

Naime, Nadzorni odbor javnog preduzeća „Autoputevi RS“ 18. februara imenovao je Gavrića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove Javnog preduzeća “Autoputevi RS”.

Gavrić je diplomirani pravnik iz Teslića, a u „Autoputeve“ je imenovan na period od 60 dana i sa njim je zaključen menadžerski ugovor po osnovu radnog odnosa i obavljanja poslova v.d. izvršnog direktora za pravne poslove preduzeća.

Kako je ranije rečeno iz MUP-a, Gavrić je kao šef Parking službe u Tesliću osumnjičen za zloupotrebe sa falsifikovanim parking karticama na kojima je opština oštećena za oko 100.000 KM.

Gavrić je izabran za predsjednika teslićkog DNS-a prije mjesec i po, a prethodno je bio član SDS-a.

Da krivične prijave nisu smetnja za angažman u „Autoputevima“ potvrđeno je i ranije kada je Vlada Republike Srpske u Nadzorni odbor JP „Autoputevi RS“ imenovala Mladena Dragosava iz Socijalističke partije optuženog za zloupotrebu položaja u srbačkom „Vodovodu“.