Kraj jedne ere - Pike i Alba odlaze iz Barselone

Sve što je lijepo ima svoj kraj, a Barseloni više nije lijepo sa dvojicom legendarnih fudbalera Đerarom Pikeom i Đordijem Albom.

Dvojica iskusnih defanzivaca pala su u drugi plan ko trener Ćavija ove sezone, a klub je odlučio da sa njima u sastavu sigurno neće zapoečti narednu sezonu.

Kako javljaju dobro obavešteni mediji u Kataloniji uprava Barselona nada se da će već ove zime uspjeti da proda dvojicu veterana, koji su trenutno nezadovoljni svojim statusom u ekipi, ukoliko se to ne desi na zimu, narednog ljeta će se zasigurno pronaći kupac za defanzivni tandem.

Pikeu i Albi ugovor sa "blaugranom" ističe na ljeto 2024. godine, ali je dovođenje štopera Andreasa Kristensena i lijevog beka Markosa Alonsa iz Čelsija ovog ljeta praktično označilo kraj ere dvojice španskih reprezentativaca.

Pike je ove sezone startovao samo protiv Kadiza, dok je Alba započeo meč u premijer Primere protiv Rajo Valjekana i u Ligi šampiona kada je rival Barsi bila Viktorija iz Plzenja.

Obojica igrača su sa Barselonom osvajala Ligu šampiona, Alba jednom, a Pike čak četiri puta. Što se tiče šampionskih tiula, Pike ih ima osam, dok se iskusni lijevi bek može pohvaliti sa upola manje.

sportske.net