Kao u američkim filmovima: Banda u Beogradu mučila ljude, pa tražila otkup za njih

U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je otkrivena i uhapšena međunarodna banda otmičara koja je od porodica otetih tražila otkup od 200.000 i 100.000 evra putem video poziva.

Kurir je došao u posjed jednog od snimaka video poziva na kom se vidi kako od mladića kom oružje drže upereno u glavu traže da, najvjerovatnije od oca traži novac kako ga ne bi ubili.

Otmica koja podsjeća na one iz američkih akcionih filmova dogodila se 10. februara u Mladenovcu, a meta kidnapera su bila dvojica sirijskih državljana - otkrio je izvor ovog medija.

Grupa otmičara, držala je dvojicu mladića u kući u odvojenim sobama.

- Ruke su im bile vezane lisicama, a noge plastičnim uzicama. Tukli su ih drvenim palicama, prijetili im smrću i tražili da njihove porodice do 13. februara dostave otkup ukoliko žele da ostanu živi - objasnio je njihov sagovornik kako su po filmskom scenariju otmičari pokušavali da uzmu novac od porodica otetih.

Osumnjičeni otmičari su uhapšeni u iznajmljenoj kući u kojoj su mučili otete ljude, a nakon saslušanja u tužilaštvu, sud im je odredio pritvor.

Naime, banda ucjenjivača iz Iraka, Jordana i Sirije otela je 10. februara u Mladenovcu dvojicu sirijskih državljana i utamničila ih u iznajmljenoj kući.

- Do dolaska policije oteti ljudi su u kući bili držani u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama, a nogu plastičnim uzicama, dok su ih otmičari tukli drvenim palicama uz prijetnje smrću ukoliko im se do 13. februara ne dostavi traženi otkup za njihovo oslobađanje - otkriva izvor Kurira ranije.

nezavisne.com

Tagovi: