Gradiška dobija sportski kompleks sa smještajnim kapacitetima

Izvršni direktor za administraciju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Nihad Hodžić i predsjednik Fudbalskog saveza RS Vico Zeljković impresionirani su viđenim prilikom obilaska gradiliša sportske infrastrukture u Gradišci.

Oni su obišli fudbalski teren sa plastičnom podlogom u čiju izgradnju je Gradska uprava  već uložila 420 hiljada konvertibilnih maraka, čime je premašila svoje obaveze iz ugovora sa fudbalskim savezima.

Nihad Hodžić je  rekao  da je N/FSBiH u saradnji sa UEFA-om pokrenuo projekat izgradnje terena sa vještačkom travom u 15 lokalnih zajednica u BiH u vrijednosti dva miliona evra.

- Gradske vlasti su ovdje  u teren uložile mnogo više u odnosu na druge zajednice jer su ogradili teren, postavili instalacije za drenažu, rasvjetu i slično. Ovo je dobro za razvoj nogometa u našoj državi, rekao je Hodžić.

Predsjednik Fudbalskog saveza RS Vico Zeljković rekao je da je Gradiška primjer dobre prakse i pokazatelj onoga šta će Savez raditi u budućnosti.

- U fazi  smo izrade Strategije razvoja fudbala u Republici Srpskoj za naredne četiri godine u kojoj će svoje mjesto imati ovakvi infrastrukturni projekti. Planiramo da ovakav teren postavimo i u Novoj Topoli, rekao je Zeljković.

Predsjednik Fudbalskog kluba Kozara  Milenko Pavlović rekao je da se izgradnjom ovog terena i sportske dvorane, a kasnije i rekonstrukcijom stadiona zaokružuje sportski kompleks u Gradišci.

Iz gradske uprave stiže informacijna da se privodi kraju izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju gradskog fudbalskog stadiona. Planirana je i izgradnja luksuznog hotela i hostela, što će uz tek izgrađenu sportsku dvoranu ‘Arena Gradiška’ činiti sportski centar evropskih razmjera.

B. Grgić

Tagovi: