Grad sufinansira dječije članarine u sportskim klubovima

Grad Banjaluka će i ove godine sufinansirati sportske aktivnosti mališana u sportskim klubovima u okviru projekta „Sport dostupan djeci“, a za ove potrebe gradskim budžetom predviđeno je 80.000 KM.

Javni poziv na koji će se moći prijaviti klubovi, biće raspisan krajem ovog mjeseca, najavili su iz Gradske uprave.

Pravo učešća, kao i prošle godine, imaće klasifikovane sportske organizacije u sportovima prve i druge kategorije u skladu sa pravilnikom o kategorizaciji sportova Grada – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Podsjetio je da je ovaj projekat zaživio 2018. godine, te da je u skladu sa Programom razvoja sporta grada za period 2018-2022. godina, gdje je jedan od strateških ciljeva upravo dostupnost sporta djeci.

Kroz projekat, Grad sufinasnira određen broj članarina za najniže uzrasne kategorije sportskih klubova sa osnovnim ciljem da se svoj djeci omogući bavljenje sportom, a ne samo onima koji su u mogućnosti da plate. Prošle godine je to bilo 2.500 članarina za 40 sportskih organizacija – naveo je Banjac.

Projekat će opet trajati osam mjeseci, a izabrane sportske organizacije (klubovi) potpisaće sa Gradom ugovor o sprovođenju projekta „Sport dostupan djeci“, kojim će se definisati broj i ukupan iznos sufinansiranih članarina, period realizacije projekta, prava i obaveze korisnika sufinansiranih članarina, izvještaj i kontrola realizacije projekta.